...
Реєструйся

Звільнення з держслужби за негативний результат оцінювання


Згідно з ч. 6 ст. 44 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII в разі отримання держслужбовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності такий держслужбовець звільняється із служби відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 87 цього Закону та з ним розривається контракт про проходження держслужби (у разі укладення).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 87 однією із підстав для припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення є отримання держслужбовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності.

Суб’єкт призначення приймає рішення про припинення державної служби у п’ятиденний строк із дня настання або встановлення відповідного факту. Що ж це за факт?

Порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців затверджено постановою КМУ від 23 серпня 2017 року № 640 (далі — Порядк № 640).. Якщо за підсумками визначення результатів виконання завдань державному службовцю виставлено негативну оцінку, служба управління персоналом інформує про це суб’єкта призначення та передає йому матеріали оцінювання такого держслужбовця (п. 401 Порядку № 640).

Додатком 5 до Порядку № 640 затверджено форму висновку щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Саме в цьому документі, затвердженому наказом (розпорядженням) суб’єкта призначення, виставляється негативна, позитивна або відмінна оцінка.

Отже, суб’єкт призначення приймає рішення про припинення держслужби у 5-денний строк з дня видачі акта про затвердження висновку щодо результатів службової діяльності держслужбовця (див. лист НАДС від 30 березня 2020 року № 2681/13-20).

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...