...
Реєструйся

Алфавітна книга особового складу працівників підприємства


Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» виконала численні прохання своїх читачів і розробила видання «Алфавітна книга особового складу працівників». Вам не доведеться витрачати часу на розграфлення зошитів чи журналів. Ми все зробили за вас!

Хоча жодних законодавчих вимог щодо наявності на підприємстві такого документа, як алфавітна книга особового складу працівників, не існує, практика доводить протилежне.

Для зручності на кожному підприємстві, в установі, організації залежно від його (її) роду діяльності й виду господарської діяльності та виходячи з практичної діяльності час від часу виникає потреба вести алфавітну книгу працівників.

Алфавітна книга особового складу працівників ведеться на всіх працівників підприємства. З допомогою алфавітної книги можна швидко з’ясувати, де працює кожен із членів персоналу (у якому відділі, підрозділі, департаменті, секторі), знайти його особову картку (особову справу), з’ясувати, коли звільнився працівник.

Записи в алфавітну книгу працівників, як і в штатно-­посадову, вносяться одночасно з оформленням наказів про прийняття на роботу, звільнення працівника. Прізвище, ім’я, по батькові прийнятого на роботу працівника записують у відповідному розділі на відповідну ЛІТЕРУ АЛФАВІТУ (від А до Я) кульковою (чорнильною) ручкою фіолетового чи синього кольору. Якщо працівник звільняється, відповідний запис закреслюють.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон?
Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника ...