...
Реєструйся

Який має бути стаж і досвід роботи в особи, яка претендує на зайняття посад фахівців з питань реформ


Статтею 20 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII передбачено, що особа, яка претендує на зайняття посади державної служби, повинна відповідати таким загальним вимогам, зокрема, для посад категорії «Б» у державному органі, юрисдикція якого поширюється на всю територію України, та його апараті — досвід роботи на посадах державної служби категорій «Б» чи «В» або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років, вільне володіння державною мовою.

Тобто особа, яка претендує на зайняття посади державної служби категорії «Б» у державному органі, юрисдикція якого поширюється на всю територію України, та його апараті, повинна мати не менше двох років досвіду роботи на посадах державної служби категорій «Б» чи «В», або не менше двох років досвіду служби в органах місцевого самоврядування, або не менше двох років досвіду роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.

Документом для визначення відповідного досвіду роботи може бути як трудова книжка, так й інші документи, зокрема довідки, виписки з наказів, відомості, з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також копії контрактів, копії установчих документів тощо.

Повний текст листа можна прочитати в Єдиній електронній системі «КАДРОВИК-онлайн»

Придбати доступ

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...