...
Реєструйся

Анонс газети «Кадри і зарплата» № 23, 2018


Чи потрібно проходити медичний огляд офісним працівникам

Багатьом здається, що умови праці офісних працівників є безпечними, а працівники офісу не зазнають впливу шкідливих факторів. А як насправді? Чи дійсно усі офісні працівники вважаються такими, що працюють у шкідливих умовах? Які заходи покращення умов праці офісних працівників? Чи мають працівники проходити попередній медичний огляд (при прийнятті на роботу? Дізнайтеся з матеріалу.

Штрафи на підприємстві: перевірка на законність

На підприємстві поширена практика штрафування працівників за запізнення, неналежне виконання трудових обов’язків, часті «перекури» тощо. Чи законними є такі дії роботодавця і чим вони загрожують? Як можна «легалізувати» фінансові стягнення з працівників?

Трудові книжки: виправляємо помилки на титульному аркуші

У трудовій книжці працівника неправильно зазначено його прізвище. На цій підставі органи Пенсійного фонду України відмовляють йому у призначенні пенсії, адже дані трудової книжки не збігаються із указаними у паспорті. Чи можна виправити таку помилку і як це зробити правильно? Дізнайтеся з матеріалу.

Як вчиняє злочин бухгалтер: шляхом обману та зловживаючи службовим становищем?

Відповідно до примітки 1 до ст. 364 Кримінального кодексу України (ККУ) службовими особами є особи, які постійно чи тимчасово здійснюють функції представників влади, а також обіймають постійно чи тимчасово на підприємствах, в установах чи організаціях (підприємство) незалежно від форми власності посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, або виконують такі обов’язки за спеціальним повноваженням.

Чи є бухгалтер підприємства службовою особою? Які наслідки для такої особи матиме вчинення нею злочину під час виконання своїх посадових обов’язків у разі визнання її службовою особою та як це вплине на покарання — дізнаємося з постанови Верховного Суду від 11.07.2018, винесеної за результатами розгляду касаційної скарги у справі № 264/1801/16- к.

Заповнюємо особову картку працівника: відомості про військовий облік

Динамічні зміни, що відбуваються у сфері трудового законодавства та загальнообов’язкового державного страхування, потребують значних зусиль і робочого часу кадровиків. Нерідко ведення військового обліку відбувається за залишковим принципом, а чергова перевірка представниками військового комісаріату закінчується адміністративними стягненнями. Помилки виявляються вже на етапі перевірки правильності заповнення розділу ІІ «Відомості про військовий облік» особових карток № П-2. Спробуємо розібратися, як потрібно заповнювати цей розділ, які питання при цьому можуть виникнути і як їх вирішити.

Складаємо графік відпусток на 2019 рік

Кінець року завжди насичений різноманітними подіями, зустрічами, справами, які конче потрібно встигнути зробити. Одна із таких для кадровиків — планування відпочинку працівників наступного року. Допоможе у цьому графік відпусток. Що це — правова необхідність чи головний біль для кадровика? Чи всі відпустки слід відображати у графіку? До якої дати його потрібно скласти? Чи є затверджена нормативно-правовим актом форма графіка відпусток? Відповіді на ці запитання шукайте у статті.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...
Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...