...
Реєструйся

Анонс випуску газети «Кадри і зарплата» № 11, 2018


Дисциплінарна відповідальність працівника
Дисциплінарна відповідальність — один із видів юридичної відповідальності, яка наступає у разі невиконання або неналежного виконання працівником з його вини обов’язків, покладених на нього законодавством, колективним договором, трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо за ці діяння не передбачено кримінальної відповідальності. Детально про дисциплінарну відповідальність — у статті.

Директор у відпустці: чи можна перенести планову перевірку
На деяких підприємствах буває, що директор і головний бухгалтер одночасно йдуть у відпустку, особливо, коли вони — одна особа. Та як бути, якщо відпочинок керівництва припав на період запланованого «візиту» податківців? Чи є це підставою перенести (змінити) строки проведення податкової перевірки?

Запитуйте — відповідаємо: прямий зв’язок з експертами газети «Кадри і зарплата»
У матеріалі знайдете відповіді на такі запитання наших читачів:
• Чи можна надати працівнику відпустки без збереження заробітної плати: за ст. 26 Закону України «Про відпустки» — за згодою сторін (15 к. дн.) та за ст. 25 цього Закону — як працівникові, дитина якого у віці до 18 років вступає до навчального закладу, розташованого в іншій місцевості (12 к. дн.)?
• Чи має право студент денної форми навчання на навчальну відпустку для захисту диплома?
• Студент-«стаціонарник» заборгував за 2 місяці навчання, чи має він право на відстрочку від призову на строкову військову службу?
• Чи має бути компенсовано неповнолітньому працівникові відпустку при звільненні?
• Яка тривалість відпустки працівників — осіб з інвалідністю I та II груп?

Поновлення працівника на роботі
У наш час досить легко втратити роботу. І це не завжди трапляється з вини працівника, який не хоче працювати. Доволі часто людей звільняють з численними порушеннями норм Кодексу законів про працю України. Проте держава гарантує працездатним громадянам, які постійно проживають на території України, правовий захист від незаконного звільнення, а також сприяння у збереженні роботи. Що треба врахувати при поновленні працівника на роботі? Про це — у статті.

Придбати газету Архів видання

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...