...
Реєструйся

Бронювання військовозобов’язаних: до об’єктів критичної інфраструктури віднесено ще дві позиції


Кабінет Міністрів України постановою від 09 травня 2023 року № 455 «Про внесення змін до переліку секторів критичної інфраструктури» уніс нові позиції до переліку об’єктів критичної інфраструктури – це підприємства, сферою діяльності яких є виробництво ветеринарних препаратів, а також експлуатація елеваторів.

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, боротьба з інфекційними захворюваннями тварин має безпосередній вплив на економіку держави. Основним фактором недопущення більшості хвороб тварин є профілактична вакцинація. Нестабільність епізоотичної ситуації в країні може призвести до значних економічних збитків, пов’язаних із зниженням приросту ваги с/г продуктивних тварин, їхньої загибелі та обмежень на торгівлю, як на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

“Виробництво ветеринарних препаратів, є важливою галуззю для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні, і ця галузь потребує підтримки держави”, – наголосив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Він також підкреслив, що безперервна робота елеваторів необхідна для стабільного та рівномірного експорту базисної продукції і важлива у національно стратегічному забезпеченні продовольчим запасом. 

Нагадаємо, що основний перелік об’єктів критичної інфраструктури регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 1109 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року № 1384).

Читайте також:

Джерело: Мінагрополітики

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...