...
Реєструйся

Чи має право компанія у період карантину змушувати працівників виходити на роботу?


Роботодавці під час карантину мають право, а не обов’язок припиняти роботу або ж організовувати позмінну роботу працівників чи в режимі онлайн.

Про це повідомляє у Facebook Координаційний центр з надання правової допомоги, відповідаючи на запитання, чи має право компанія у період карантину змушувати працівників виходити на роботу.

Зокрема, як нагадали в центрі, Кабмін з 12 березня до 3 квітня встановив карантин на всій території України, а також заборонив із 17 березня роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності.

Постановою також рекомендовано центральним і місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості — також роботи в режимі реального часу через інтернет.

«Отже, якщо ваш роботодавець здійснює господарську діяльність, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення з урахуванням вищезазначених винятків, його може бути притягнено до відповідальності», — інформують у центрі з надання правової допомоги.

Водночас якщо діяльність роботодавця не відноситься до вищезазначених, то «це право роботодавця, а не обов’язок припиняти роботу або забезпечення організації позмінної роботи працівників, а за технічної можливості — також роботи в режимі реального часу через Інтернет».

Разом з тим, юристи наголошують, що працівники мають право звернутися до свого роботодавця з проханням надання відпустки, у тому числі без збереження заробітної плати.

«Окрім того, термін перебування у відпустці без збереження заробітної плати на період карантину не включається у загальний термін 15 календарних днів на рік. Згідно зі статтею 84 Кодексу законів про працю у випадках, передбачених статтею 25 закону України «Про відпустки», працівнику за його бажанням відпустка без збереження заробітної плати надається в обов’язковому порядку», — додали у центрі безоплатної правової допомоги.

 

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...