...
Реєструйся

Чи мають право ВПО на отримання всієї накопиченої суми грошової допомоги?


Так, мають.

Усі внутрішньо переміщені особи (далі — ВПО), заяви яких були подані через портал «Дія» до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

У разі, коли заяви переселенців були в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначає допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

Якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня.

Також повідомимо, що подання окремої заяви на отримання допомоги не передбачено.

Додамо, що всі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», можуть повторно подати заявку до 1 грудня. Органи соцзахисту зобов’язані прийняти в людини повторну заяву й розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня. 

Новий кадровий семінар «Підсумки воєнного року. Перспективи кадровика у 2023 році». Для всіх учасників семінару ПОДАРУНОК від проєкту «КАДРОВИК.ЮА» — добірка «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика» (оновлене видання).

Джерело: фейсбук-сторінка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...
Обов’язок з ведення військового обліку: на кого покладають
Відповідно до пункту 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...
Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...