...
Реєструйся

Чи поширюється норматив для працевлаштування осіб з інвалідністю для фізичної особи – підприємця?


Норматив робочих місць для осіб з інвалідністю поширюється як на підприємства, установи, організації, так і на фізичних осіб — підприємців.

Відповідно до статті 19 Закону України від 21 березня 1991 року № 875-XII «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Читайте також: Кейс для кадровика. Норматив працевлаштування осіб з інвалідністю для філій та відокремлених підрозділів

Підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до нормативу. При розрахунках кількість робочих місць округлюється до цілого значення.

 

Читайте також: Роботодавці — порушники нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю активно сплачують штрафи

Джерело: Управління Держпраці

Акція до Дня святого Миколая

Матеріали до теми


«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...
Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...