...
Реєструйся

ЧИ ВКЛЮЧАЄ ЄДИННИК ПРАЦЮЮЧИХ ЗА ЦПД ДО ЗАГАЛЬНОЇ КІЛЬКОСТІ ПРАЦІВНИКІВ


Чи враховує ФОП – платник ЄП до загальної кількості осіб, що перебувають з ним в трудових відносинах, працівників, яких залучає до виконання робіт по ЦПД?

За договорами підряду оплачується не процес праці, а його конкретний (кінцевий) результат, який визначається після закінчення роботи і оформляється актом приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), на підставі яких і здійснюється виплата винагороди.

Саме цією різницею між трудовим та цивільно-правовим договором податківці пояснюють, чому працівник за договорами підряду не включаються до загальної кількості найманих працівників:

• якщо ФОП укладає договір, який передбачає оплату процесу праці, тобто містить ознаки трудового договору, то такий платник єдиного податку враховує працівників, яких залучає за таким договором, до загальної кількості осіб, що перебувають з ним в трудових відносинах.

• якщо укладений договір відповідає нормам договору підряду, то ФОП не враховує працівників, яких залучає за таким договором, до загальної кількості осіб, що перебувають з ним в трудових відносинах.

Роз’яснення із розділу 107.01 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...