...
Реєструйся

Виплата зарплати за рішенням суду: що слід урахувати


ГУ ДФС у м. Києві стверджує, що при виплаті фізичній особі компенсації у сумі середньої заробітної плати за час затримки розрахунку при звільненні працівника, що підлягає сплаті на підставі рішення суду, податковий агент включає таку суму до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як інші доходи та зобов’язаний нарахувати, утримати та сплатити ПДФО і ВЗ, а також подати звітність. При цьому, статус податкового агента має особа, яка здійснює нарахування такого доходу платнику. Втім, ЄСВ на зазначені суми не нараховується.

Також оподатковуються ПДФО та ВЗ доходи платника податку — фізичної особи у вигляді суми грошового відшкодування витрат такого платника, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету, та суми середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, стягнутих з рахунку роботодавця на підставі рішення суду.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...