...
Реєструйся

Чим планують заохочувати роботодавців сплачувати ЄСВ


У Міністерстві соціальної політики України вивчають можливість стимулювання сплати єдиного соціального внеску (далі — ЄСВ) через введення механізму списання фінансових санкцій для підприємств, які підвищили заробітну плату і які оплатили заборгованість з ЄСВ, повідомила заступник міністра Наталія Ненюченко.

«У міністерстві триває робота щодо законодавчих ініціатив, які націлені на стимулювання сплати єдиного внеску через введення механізму списання фінансових санкцій для підприємств, які підвищили заробітну плату і оплатили заборгованість з єдиного внеску», — сказала вона під час тристороннього «круглого столу» «Майбутнє пенсійної системи в Україні».

Крім того, за словами заступника міністра, вивчається питання зміни механізму відшкодування роботодавцям витрат Пенсійного фонду України на фінансування виплат пільгових пенсій.

Ненюченко наголосила, що ці ініціативи перебувають на рівні Мінсоцполітики і потребують детального розгляду та вивчення.
 

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...