...
Реєструйся

Деякі українці матимуть можливість подати заяву про призначення (перерахунок) пенсії у режимі відеоконференцзв’язку: новий законопроєкт


У Верховній Раді України 09 жовтня 2023 року зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо забезпечення права осіб, які проживають/проживали на території, на якій ведуться (велися) бойові дії, та/або на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на отримання пенсії (№ 10104).

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-ІV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими встановлюється процедура, за якою у разі неможливості особи, яка проживає/проживала на території, на якій ведуться (велися) бойові дії, та/або на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України та звертається за призначенням (перерахунком) пенсії, особисто подати заяву та інші документи до територіального органу Пенсійного фонду або до уповноваженого ним органу, така особа має право подати відповідну заяву в режимі відеоконференцзв’язку.

Комплект «Графік відпусток на 2023 рік»
Замовити • Для довідок: 067-317-5886

При цьому заявник, використовуючи власні технічні засоби відеозв’язку, може звернутися до територіального органу Пенсійного фонду або до уповноваженого ним органу за встановленим засобом зв’язку, оприлюдненим на офіційному вебсайті.

 

Під час проведення відеоконференцзв’язку заявник пред’являє уповноваженій посадовій особі територіального органу Пенсійного фонду чи іншого уповноваженого ним органу документи (далі – уповноважена посадова особа), що посвідчують його особу, та надсилає ці документи, а також заяву, та інші документи, необхідні для призначення (перерахунку) пенсії, на встановлену адресу електронної пошти.

Уповноважена посадова особа, у свою чергу, перевіряє пред’явлені документи, що посвідчують особу заявника, та за потреби проводить його опитування.

 

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Після проведення перевірки документів, що посвідчують особу заявника, уповноважена посадова особа реєструє подану заяву, перевіряє зміст і належне оформлення документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсії та долучає до справи заявника.

Під час відеоконференцзв’язку уповноваженою посадовою особою передбачається проведення відеозапису процедури ідентифікації, який зберігається та долучається до справи заявника. За результатами ідентифікації уповноважена посадова особа складає акт встановлення особи заявника, в якому зазначається, що ідентифікація здійснювалася з використанням відеоконференцзв’язку.

Отже, передбачається, що до фізичної ідентифікації особи заявника прирівнюватиметься її ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...