...
Реєструйся

До «Армії відновлення» вже залучили більше ніж тисячу осіб


Згідно з оперативними даними Державної служби зайнятості станом на 15 листопада в Україні до суспільно корисних робіт було залучено 1036 осіб, які мають статус безробітного.

«Ми розглядаємо цей процес як механізм переходу людини зі статусу безробітного в статус зайнятої особи. Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний не тільки буде отримувати зарплату, більшу ніж виплати по безробіттю, але й приносити користь суспільству, що дуже цінно, особливо в ці турбулентні часи. Збільшиться купівельна спроможність таких громадян, а відтак і зростатиме потреба у виробництві товарів та наданні послуг, що приведе до створення нових робочих місць», — зазначає заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Наразі до суспільно корисних робіт залучають безробітних у п’ятьох областях України: Сумській (499 безробітних), Київській (209), Чернігівській (176), Донецькій (107), Полтавській (45).

Ще у двох регіонах — Рівненській і Волинській областях — розглядають можливість залучення безробітних до суспільно корисних робіт найближчим часом.

У Міністерстві економіки України впевнені, що ця ініціатива допоможе українцям, особливо в маленьких містечках, одночасно заробляти кошти й відновлювати свої громади.

Види суспільно корисних робіт відрізняються залежно від регіону. Нагадаємо, що найчастіше людей залучають до:

  • укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм і річок;
  • заготівлі дров для населення;
  • розвантаження гуманітарної допомоги;
  • облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття;
  • ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери;
  • упорядкування, відновлення та благоустрою міст;
  • ліквідації стихійних сміттєзвалищ й облаштування полігонів твердих побутових відходів;
  • проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Замовляйте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Міністерство економіки України

Матеріали до теми


Штрафи за порушення правил військового обліку планують збільшити
Представники трьох різних парламентських фракцій розповіли, наскільки можуть зрости штрафи за порушення правил військового обліку для громадян України, інформує «Протокол». ...
Е-кабінет військовозобов’язаного буде доступним з 18 травня
Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня, повідомляє  LIGA.net. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових ...