...
Реєструйся

Експеримент з оплатою праці держслужбовців: нова постанова Кабміну


Уряд постановою Кабінету міністрів України від 18 липня 2023 року № 734 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження єдиних підходів до формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі» затвердив реалізацію протягом 2023 року експериментального проєкту щодо впровадження єдиних підходів до формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі.

Метою експериментального проєкту є впровадження єдиних підходів до формування фонду оплати праці державних службовців у органі державної влади, іншому державному органі, його апараті (секретаріаті), який фінансується із загального фонду державного бюджету, а також отримання обґрунтованих даних та уточнення складових фонду оплати праці державних службовців у державному органі для проведення аналізу фонду оплати праці з урахуванням його реальних потреб, підготовка пропозицій щодо вдосконалення відповідних актів законодавства.

Правила внутрішнього трудового розпорядку для органів місцевого самоврядування – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

У рамках експерименту надбавки за вислугу років та ранг державного службовця розраховуються з урахуванням стажу державної служби, який набуде державний службовець, що займає відповідну посаду, та рангу державного службовця, який буде йому присвоєно у плановому бюджетному періоді. Фонд оплати праці формується з розрахунку граничної чисельності працівників державного органу.

Фонд оплати праці не може перевищувати розміру видатків, необхідних для фінансування складових фонду оплати праці відповідно до встановленої граничної чисельності працівників державного органу.

Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення» – легко і доступно про правила заповнення особової картки і роботу з особовою справою

До переліку учасників експериментального проєкту включили МОН, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міненерго, Мінмолодьспорт, Мінсоцполітики, Харківську обласну державну (військову) адміністрацію, кілька міжрегіональних управлінь Нацдержслужби, низку районних державних (військових) адміністрацій тощо. Загалом — 40 органів.


Також писали:

Джерело: LIGA ZAKON

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


В інспекції праці розповіли про відшкодування надмірно виплаченої заробітної плати
Відповідно до статті 127 КЗпП відрахування із заробітної плати можуть провадитись тільки у випадках, передбачених законодавством України. Зокрема відрахування із заробітної ...