...
Реєструйся

ІНДЕКСУЄМО ЗАРПЛАТУ ПРАЦЮЮЧОГО СТУДЕНТА


Приклад розрахунку індексації заробітної плати учня, який одночасно навчається і працює, від Мінсоцполітики

Якщо особа працює та отримує інший грошовий дохід, насамперед індексується оплата праці. Якщо така особа працює і одночасно навчається за денною формою навчання або з відривом від виробництва у клінічній ординатурі, аспірантурі і докторантурі, насамперед індексується стипендія. Цього вимагає п. 4 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Стипендіатам із числа учнів професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів, які навчаються за денною формою навчання або з відривом від виробництва і одночасно працюють, на їх вимогу професійно-технічні та вищі навчальні заклади видають довідку про розмір і строк призначення стипендії, на підставі якої проводиться індексація заробітної плати за місцем роботи таких стипендіатів у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, з урахуванням одержаної проіндексованої стипендії.

У листі Мінсоцплолітики від 14.08.2018 р. № 14/0/216-18 наведено приклад розрахунку індексації заробітної плати учня, який одночасно навчається і працює.

Індексація заробітної плати проводиться в межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, з урахуванням одержаної проіндексованої стипендії, тобто в межах 1272 грн. (1762 грн. – 490 грн., де 1762 грн. – розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, 490 грн. – розмір проіндексованої стипендії у червні 2018 року).

Сума індексації за повністю відпрацьований місяць складала 85,22 грн. (1272 грн. х 6,7 : 100, де 6,7 % – величина приросту ІСЦ у червні 2018 року, якщо останнє підвищення тарифних ставок (окладів) відбулося у вересні 2017 року).

Оскільки учня було прийнято на роботу з 11 червня 2018 року, сума індексації мала виплачуватись за фактично відпрацьовані дні, тобто 85,22 грн.: 20 роб. дн. х 14 відпр. дн. = 59,65 грн.

Отже, за місцем роботи учень мав отримати суму індексації у розмірі 59,65 грн.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...