...
Реєструйся

Інформація для аграріїв: як правильно подавати документи для бронювання та розбронювання працівників


Міністерство аграрної політики та продовольства України на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 року № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» продовжує приймати документи на бронювання та розбронювання військовозобов’язаних.

Наголосимо, що якщо подані заявки оформленні з порушенням вимог або не в повному обсязі, далі їх не розглядають й автоматично повертають заявнику.

«Найчастіше ми стикаємося з тим, що підприємства подають неповний пакет документів на бронювання, або документи оформлені з порушенням вимог, наприклад треба зазначати тільки рік народження без дати і місяця, військове звання та облікова спеціальність не відповідають запису у військовому білеті, вказана неточна назва територіального центру тощо. У тому випадку, коли хоча б один документ з переліку відсутній, або має неточні дані, Мінагрополітки не має права для розгляду та подальшого погодження у Міністерстві оборони України», — акцентував державний секретар Міністерства аграрної політики та  продовольства Віктор Канцурак.

Хто підлягає бронюванню?

Забронювати можна військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах й організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).

Юридичні особи, які залучені до виконання таких завдань / замовлень, отримують основні показники мобілізаційного плану, з ними також укладають договори (контракти) в передбаченому законодавством порядку.

ТОП-30 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час

Як подавати пропозиції щодо військовозобов’язаних працівників?

Підприємство має надати документ (дата й номер рішення) від обласної військової адміністрації або органів місцевого самоврядування, який підтверджує, що воно залучене до виконання мобілізаційних завдань (замовлень), а також вказати дату й номер відповідного договору.

Окрім того, необхідно обов’язково додати супровідний лист із належним обґрунтуванням.

Усі документи надсилати на електронну скриньку Agromobplan2022@gmail.com.

Алгоритм подачі документів:

  • супровідний лист із обґрунтуванням пропозицій щодо бронювання військовозобов’язаних, зазначенням електронної адреси, контактних номерів телефонів й осіб тощо за орієнтовною формою у форматі pdf;
  • пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних за визначеною формою, що додається, у форматі Excel;
  • ці ж пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних за підписом керівника у форматі pdf;
  • номер договору про виконання підприємством мобілізаційних завдань (замовлень);
  • копію листа обласної військової адміністрації або Київської міської військової адміністрації про підтвердження наявності в підприємства мобілізаційних завдань (замовлень).

Читайте також статтю «Бронювання військовозобов’язаних в умовах війни» в живому журналі «КАДРОВИК.UА».

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Чи повинен роботодавець вести військовий облік жінок на підприємстві
У сьогоднішніх реаліях, що зумовлені тривалою боротьбою України проти збройної агресії рф, питання ведення військового обліку жінок на підприємствах набуло ...