...
Реєструйся

Кабмін пропонує зобов’язати органи місцевого самоврядування забезпечувати гасіння пожеж


За порушення рішень місцевих рад щодо гасіння пожеж можуть встановити відповідальність. Кабмін має намір покласти на органи місцевого самоврядування відповідальність за організацію і забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій. Відповідний законопроект № 8333 зареєстрований в Парламенті. Проектом пропонується до основних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня (сільської, селищної, міської ради територіальних громад та їх виконавчі органи) віднести організацію і забезпечення гасіння пожеж.

Натомість планується зберегти завдання щодо гасіння пожеж у повноваженнях державних органів виконавчої влади (зокрема ГСЧС). Пропонується, що органи місцевого самоврядування створять пожежно-рятувальні підрозділи для забезпечення:

— місцевої пожежної рятувальної охорони (в населених пунктах, де немає пожежно-рятувальних підрозділів (частин));

— добровільної пожежної охорони.

Крім того, за порушення рішень сільських, селищних, міських рад з питань забезпечення гасіння пожеж планують встановити адміністративну відповідальність.

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...