...
Реєструйся

Кабмін затвердив новий звіт для посередників у працевлаштуванні за кордоном


Затверджено постанову Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2023 року № 1100 «Деякі питання подання звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» (далі — Постанова № 1100).

Отже, посередників, які допомагають громадянам влаштуватися на роботу за кордоном, зобов’язали подавати звітність про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (далі — Звіт). Постановою № 1100 затверджено порядок подання звітності та її форму — форму № 1-ТМ.

Читайте також: З держслужбовцем передпенсійного віку може бути припинено державну службу за станом здоров’я

Такий Звіт декларанти мають заповнювати один раз на рік за результатами звітного року і подавати до Мінекономіки до 30 січня. Законотворцями передбачено можливість подання Звіту поштою у паперовій формі, на електронну адресу Мінекономіки у електронній формі (наклавши електронний підпис), а також через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

 

Важливо, що неподання або порушення строків подання Звіту протягом трьох звітних періодів поспіль стане підставою для виключення декларанта з переліку господарських суб’єктів, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Читайте також: Роботодавець повинен довести неможливість забезпечувати працівника роботою внаслідок бойових дій, якщо хоче звільнити його з цієї причини

Декларант несе відповідальність за достовірність наданої у Звіті інформації. Саме тому в разі виявлення описки, граматичної чи арифметичної помилки у вже поданому Звіті за формою № 1-ТМ слід повідомити про це Мінекономіки листом і протягом трьох днів після надсилання листа подати виправлений варіант.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Передплата

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...