...
Реєструйся

Кількість профзахворювань у 2022 році зменшилася на 15,6 %


У минулому році Фондом соціального страхування України зареєстровано 2 465 випадків хронічного професійного захворювання (отруєння) українських працівників. Порівняно з 2021 роком кількість встановлених профзахворювань зменшилась на 15,6 %, або 456 випадків.

Основними обставинами, внаслідок яких виникли професійні захворювання, є:

  • недосконалість технологічного процесу;
  • невикористання засобів індивідуального захисту та недосконалість механізмів і робочого інструменту.

Основними причинами набуття статусу потерпілого на виробництві через професійне захворювання у минулому році залишились хвороби органів дихання, захворювання опорно-рухового апарату та хвороби слуху.

Найбільша кількість професійних захворювань зареєстрована у Дніпропетровській області (39,2 %), Львівській області (21,5 %) та Донецькій області (18,5 %). Кількість потерпілих осіб, які отримали профзахворювання, у цих областях становить 79,2 % від загальної кількості потерпілих по Україні, які мають профзахворювання.

Найбільше професійних захворювань сталося в галузі добувної промисловості і розробленні кар’єрів – 86,7 % від загальної кількості професійних захворювань по Україні (2 136 осіб), що на 19 % (502 особи) менше порівняно з 2021 роком.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...