...
Реєструйся

Мінреінтеграції радить чимшвидше звертатися за роз’ясненнями, якщо затримують виплати ВПО


Виплати державної допомоги внутрішнім переселенцям нараховуються тричі на місяць: 3-го, 12-го та 23-го числа, натомість раз у місяць відбувається виплата.

Якщо виникають затримки й виплати не надходять понад місяць — це технічні проблеми, які варто усувати якнайшвидше.

Таким громадянам слід звернутися до органу соціального захисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. Там зобов’язані вас прийняти — незалежно від того, де саме ви зареєстровані.

«Держава прагне всіляко допомогти українцям, які були змушені через війну покинути свій дім. Гроші та житло — дві ключові проблеми, що турбують наших людей. Намагаємося не лише забезпечити вчасно виплати щомісячної державної допомоги з бюджету (2 тис. грн на дорослих і 3 тис. грн на дітей чи людей з інвалідністю). Ми також додатково співпрацюємо з міжнародними гуманітарними організаціями, щоб фінансова підтримка була більш значною. Головна мета — дати людям можливість адаптуватися, облаштуватися на новому місці, знайти роботу, ввійти у більш стабільний ритм життя», — коментує ситуацію Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук.

Реєструйтеся на курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ» й отримуйте додаткові переваги та бонуси: доступ до Живого журналу «КАДРОВИК.UA» на 3 місяці (період на вибір); супровід експертом протягом 2-х тижнів після закінчення курсів.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...