...
Реєструйся

Наказ про призначення відповідального за охорону праці на підприємстві


 

Запитання:
Як має бути складений наказ про призначення відповідального за охорону праці на підприємстві? Як повинна називатися посада такого працівника?

Відповідь:
Про те, що роботодавець має створити безпечні умови праці своїм працівникам на підприємстві, відомо кожному. Та очевидно, що власне роботодавець не є безпосереднім виконавцем завдань із забезпечення охорони праці.
Існують певні працівники, на яких покладають, наприклад, обов’язки з проведення інструктажів з охорони праці, а також є відповідні штатні одиниці кадрового персоналу підприємства, професії яких належать до сфери охорони праці. Хто саме повинен опікуватися питаннями охорони праці та як призначити таких працівників — у статті журналу «Діловодство» № 10, 2019, с. 40.

У відповіді

1 Загальні норми охорони праці на підприємстві
2 Про службу охорони праці
3 Хто саме має опікуватися охороною праці на підприємстві
4 Відповідальність роботодавця
5. ЗРАЗОК наказу про призначення відповідальних за стан охорони праці та пожежну безпеку

Повний варіант статті читайте в журналі  «Діловодство» № 10, 2019, с. 40

Придбати журнал

Електронний формат

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...