...
Реєструйся

Наступний етап медичної реформи: чи зміниться навантаження на медпрацівників


Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє запустити наступний етап медичної реформи. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів і впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

Торік Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 6306, у якому йшлося про запуск інфраструктурної частини реформи охорони здоров’я. Згідно з документом, медзаклади в кожній області об’єднають в один госпітальний округ. Округ своєю чергою поділять на госпітальні кластери з урахуванням:

  • навантаження на медичних працівників і фахівців із реабілітації.
  • меж населених пунктів, громад, районів;
  • географічних особливостей регіону та стану автомобільних доріг;
  • чисельності населення, захворюваності та смертності;

Також новий підхід передбачатиме поділ лікарень на надкластерні, кластерні та загальні лікарні.

«ПРАЦЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ». Спецвипуск від редакції «КАДРОВИК.UA»
Придбати 0 (800) 219-977

Найпростіші випадки лікуватимуться якомога ближче до пацієнта — у загальних лікарнях. Вони розташовуватимуться з розрахунку один медичний заклад на 50 000 — 80 000 населення. У складніших випадках — пацієнта доставлятимуть у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Відповідно до постанови уряду, обласні військові адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу та формування спроможної мережі з урахуванням розвитку закладів первинної медичної допомоги й пунктів базування екстреної медичної допомоги. Зазначається, що план розвитку госпітального округу переглядатиметься раз на три роки.

Наразі реформа розпочнеться на території 18 областей та в місті Київ. У Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській областях та на території АР Крим її старт відклали до завершення бойових дій і деокупації.

Джерело: MIND

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...