...
Реєструйся

Навчальний онлайн-майданчик «Платформа соціальної освіти»


В Україні створено онлайн-майданчик «Платформа соціальної освіти». Він сприятиме системному навчанню та підвищенню професійної кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, надавачів соціальних послуг й організацій, які працюють у соціальній сфері.

«Навчальна платформа дозволить покращувати якість соціальних послуг, які надаються в громадах. Це корисно і для родичів людей, які потребують підтримки, і для понад 50 тисяч професіоналів, які отримали можливість в зручний спосіб підвищити свою кваліфікацію, це також можливість відкрити для себе нову професію тим, хто шукає роботу», — розповіла Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

«Платформу соціальної освіти» розробило Міністерство соціальної політики України (далі — Мінсоцполітики) разом із проєктом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). Мета — надавати підтримку територіальним громадам у посиленні їхньої діяльності у сфері захисту прав дитини, розвитку соціальних послуг й організації інших програм підтримки для мешканців і мешканок.

Також Міністерка зазначила, що «Платформа соціальної освіти» покликана змінити філософію сприйняття соціальних послуг зі стереотипного уявлення про грошові виплати на усвідомлення різноманітних програм підтримки: психологічної допомоги, супроводу, денного догляду й інших сервісів, які передбачені українським законодавством. Тому онлайн-майданчик також буде корисним і для звичайних громадян, щоб дізнаватися, на яку соціальну підтримку вони мають право, що таке соціальні послуги та як їх надають.

«Платформа соціальної освіти» акумулює найуспішніші світові практики й фокусується на актуальних соціальних напрямках у воєнний час, а саме:

1) організація соціальних послуг у територіальних громадах, зокрема надання послуг населенню екстрено;

2) здійснення соціальної роботи;

3) забезпечення і захист прав дитини;

4) протидія домашньому насильству й торгівлі людьми тощо.

Онлайн-доступ до матеріалів допоможе організувати навчання будь-коли й будь-де. А про успішне засвоєння нових знань і вмінь свідчитимуть сертифікати Мінсоцполітики, які фахівці й фахівчині зможуть отримати після проходження онлайн-курсів.

Настільний календар-хатинка на 2023 рік уже в продажу. На календарі зазначено всі дні з урахуванням ВОЄННОГО СТАНУ й без.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...