...
Реєструйся

Розвиток цифрової освіти завдяки Google.org


Google.org виділить грант у $ 2 млн на розвиток цифрової освіти в Україні. Мета — рескілінг українців, навчання цифрової грамотності, а також ефективного пошуку роботи.

Проєкт покликаний допомогти Україні розв’язати питання безробіття серед внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО) і зробити внесок в економічне відродження країни. Google.org також залучить фахівців програми Google.org Fellowship до технологічних і комунікаційних трансформацій у проєкті.

Які кроки важливо зробити?

  1. Допомогти ВПО знайти роботу, а людям, які втратили бізнес, знову його відкрити.
  2. Перенавчити тих українців, чия професія втратила актуальність.
  3. Допомогти спеціалістам підвищити кваліфікацію відповідно до сучасних вимог ринку праці.
  4. Забезпечити українців постійним безоплатним доступом до навчання протягом життя, щоб вони були конкурентоспроможними на світовому й внутрішньому ринках праці.

Співпраця з Google.org Fellows дозволить суттєво оновити наявні секції платформи «Дія.Цифрова освіта» з використанням інструментів штучного інтелекту, персоналізованих рекомендацій та освітніх траєкторій, а також створити додатковий блок reskilling / upskilling / employment (перекваліфікація, підвищення кваліфікації та працевлаштування). Заплановано зробити платформу інклюзивною. Завдяки гранту продовжиться виготовлення освітніх продуктів, які навчають нових цифрових професій і розвивають цифрові навички. Водночас буде створено лінійку освітніх програм для креативних і робочих спеціальностей.

У межах гранту передбачено оновлення платформи «Дія.Цифрова освіта», створення освітнього застосунку, розроблення нового контенту, а також інтерактивних симуляторів для можливості тестування знань і навичок. Мобільний застосунок дозволить учитися зручніше, навіть в укриттях чи під час масового відключення електроенергії.

Платформа буде мультимовною — українською та англійською мовами.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Курс лекцій в форматі PDF «ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАГАЛЬНОГО ДІЛОВОДСТВА»

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...