Реєструйся

Нечіткий відбиток печатки у трудовій: чи може це вплинути на розрахунок пенсії?


Ситуація: працівник протягом 2001-2002 років працював у лісгоспі, про що є відповідний запис у трудовій книжці, але відбиток печатки, який поставлено під час звільнення, – нечіткий. Водночас в особистому кабінеті на вебпорталі є дані про цей період роботи. Чи можуть взяти це до уваги?

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії, — інформує Пенсійний фонд країни.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

У випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу обов’язково приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Зазначене положення передбачено Порядком підтвердження наявного стажу роботи для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637 (зі змінами).

Тобто за наявності в Реєстрі інформації про період, коли працівник працював у лісгоспі протягом 2001-2002 років, цей період буде зараховано до страхового стажу.

Джерело: Пенсійний фонд України

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Чи враховується до стажу державної служби для головного бухгалтера сільської ради період роботи до 2002 року?
ЗАПИТАННЯ Чи може бути зарахований до стажу державної служби для головного бухгалтера сільської ради період роботи з 01 січня 1994 ...
Чи врахують працівникові при обчисленні пільгового стажу роботу по теперішній час, якщо атестацію робочого місця було проведено у 2018 році?
СИТУАЦІЯ Працівник виходить на пенсію за віком на пільгових умовах за Списком № 2. Чи врахують такому працівникові при обчисленні пільгового ...
На довідці про заробітну плату відсутня печатка: чи буде враховано період роботи працівникові для обрахунку пенсії?
ЗАПИТАННЯ Чи зарахується для обчислення пенсії заробіток за період роботи до 1 липня 2000 року, якщо на довідці про заробітну ...