...
Реєструйся

НЕПРАВИЛЬНО ОБРАНИЙ БАЗОВИЙ МІСЯЦЬ ДЛЯ ІНДЕКСАЦІЇ МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ШТРАФУ


Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 74 460 грн

В ході проведеного Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області інспекційного відвідування одного з підприємств області встановлено порушення законодавства про працю в частині несвоєчасної та не у повному обсязі виплаченої заробітної плати, недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці працівників.

Так, суб’єктом господарювання своєчасно не нараховані та невиплачені кошти працівнику за роботу в надурочний час, а також для розрахунку індексації заробітної плати неправильно визначено базовий місяць, що в свою чергу призвело до ненарахування індексації двом працівникам.

В зв’язку з цим, Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 74 460 грн.

Про це інформує Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області.

Підприємство не погодилося із застосованими штрафами та звернулося до суду. Однак, за результатами розгляду даної адміністративної справи Івано-Франківським окружним адміністративним судом відмовлено в задоволенні позову позивача, а постанову про накладення штрафу залишено в силі. Постановою суду апеляційної інстанції від 14.08.2018 апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду – без змін.

Проте, все ж відмітимо, що порушення правил обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації є порушенням Порядку № 1078, та не підпадає під визначення мінімальних державних гарантій в оплаті праці, яке наведене у ст.12 Закону України “Про оплату праці” від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР, тож належить до категорії інших порушень.

Відповідний висновок наведено у листі Держпраці від 07.05.2018 р. № 3570/4.1/4.1-ДП-18.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...