...
Реєструйся

Нова посвідка на постійне проживання іноземним громадянам та особам без громадянства


Кабінет Міністрів України затвердив:

  • зразок та технічний опис бланка посвідки на постійне проживання з безконтактним електронним носієм згідно з додатками 1 і 2;
  • Порядок оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання.

Так, іноземним громадянам та особам без громадянства посвідчення на постійне проживання повинні видаватися вже у вигляді ID-карт, які будуть діяти 10 років.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження зразка, технічного опису бланка та Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання» від 25 квітня 2018 року № 321.

Згідно із постановою нові посвідчення будуть випускатися як пластикові картки розміром 54 мм на 85,6 мм.

Карти будуть мати безконтактні електроні носії, на які внесуть біометричні дані, а також оцифровані фото і підпис особи.

Також зазначимо, що поки всі регіональні підрозділи міграційної служби не будуть забезпечені всіма належними матеріально-технічними ресурсами, одночасно з ID-картами посвідчення будуть оформлятися по-старому, у вигляді книжечки.

Урядовою постановою встановлено, що:

  • до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних органів і територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі посвідки на постійне проживання, зразок бланка якої затверджено цією постановою, посвідка на постійне проживання може оформлятися з використанням бланка посвідки на постійне проживання у формі книжечки;
  • посвідка на постійне проживання, що не містить безконтактного електронного носія, оформлена та видана на підставі документів, поданих до 1 червня 2018 року, є чинною протягом строку, на який її було видано.

Крім того, варто звернути увагу, що всі посвідчення старого зразка, тобто видані до 1 червня 2018 року, залишаться дійсними.

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...