...
Реєструйся

Оновлено перелік громад для виплат допомоги ВПО: що змінилося


В Україні вчергове оновили перелік громад, на підставі якого внутрішні переселенці отримують допомогу від держави. Йдеться про громади, розташовані в зонах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях та в оточенні військ РФ. Про це поінформували в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві нагадали, що цей перелік не є фіксованим і періодично актуалізується.

Наразі до оновленого переліку увійшла 331 територіальна громада в 9 областях України. Це на шість громад більше, ніж було станом на кінець листопада (тоді йшлося про 325 громад).

Це територіальні громади: Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (64), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (19) та Чернігівської (4) областей.

У Запорізькій області до списку додалися дві громади: Вільнянська міська територіальна громада та Петро-Михайлівська сільська територіальна громада.

У Херсонській області додалися чотири громади в Бериславському районі: Високопільська селищна, Кочубеївська сільська, Нововоронцовська селищна та Новоолександрівська сільська територіальні громади.

Усі внутрішньо переміщені особи (ВПО) з цих громад гарантовано отримають щомісячну грошову допомогу на проживання в розмірі:

  • 3 тис. грн — для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тис. грн — для усіх інших.

Перелік громад формується за погодженням з Міністерством оборони України, а також на підставі пропозицій обласних і Київської міської військових адміністрацій.

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

При визначенні громад, які можуть увійти до переліку, враховуються три ключові критерії:

  • вони мають перебувати на територіях, які є тимчасово окупованими;
  • на територіях, котрі зараз заблоковані чи перебувають в оточенні;
  • на територіях, де тривають активні бойові дії.

«Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію», — порадили в міністерстві.

Як відомо, допомога від держави для внутрішньо переміщених осіб нараховується тричі на місяць. Кожен переселенець може отримати виплату один раз на місяць.

Джерело: ФАКТИ


Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»:

  • робочий час і час відпочинку: запровадження та оплата роботи працівників
  • щорічні відпустки в період дії воєнного стану
  • відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану
  • призупинення дії трудового договору: умови й оформлення
  • звільнення працівників: зміни законодавства
  • зміни в гарантіях мобілізованих працівників

0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Обов’язок з ведення військового обліку: на кого покладають
Відповідно до пункту 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...