...
Реєструйся

Орган влади може відмовитися від класифікації посад, але тоді залишиться з «голими» окладами


Бюджет ’2024 до другого читання значно покращили, його можуть ухвалити цього тижня. У новій версії буде збільшена дохідна частина бюджету, перерозподіл щодо джерел фінансування дефіциту та зменшення фінансування на органи державної влади.

Загалом, якщо говорити про те, в якому стані бюджет потрапить до Верховної Ради, то буде оновлений і кращий бюджет, ніж був до першого читання. Крім того, буде збільшена дохідна частина бюджету, перерозподіл щодо джерел фінансування дефіциту, зменшення фінансування на органи державної влади. Хоча і до першого читання це був бюджет, який відображав три основні пріоритети країни: безпека й оборона, соціалка, а також допомога бізнесу. Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі Українського Радіо.

Раніше писали: Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт Держбюджету на 2024 рік

«Якою б складною не була ситуація, у бюджеті є абсолютно амбітні плани. Зокрема, заплановане зростання деяких мінімальних зарплат, пенсійна колізія, яка полягає в індексації. У нас щороку відбувається індексація пенсій попри війну. Ми розуміємо, що найбільш соціально незахищені верстви населення потребують допомоги. І ми цю допомогу їм надаємо. Тому соціальні видатки, які стосуються мінімальної заробітної плати бюджетникам, перегляду виплат людям з інвалідністю, ветеранам, індексації пенсій будуть забезпечені нашою країною в першу чергу. І якщо говорити про пріоритетність, то після армії, після безпеки й оборони ці видатки є для нас найбільш пріоритетними», — сказав нардеп.

Читайте також:

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Передплата

Матеріали до теми


Підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування
КМУ підвищив посадові оклади працівників органів місцевого самоврядування, повідомляє Ліга.Закон. Уряд вніс зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 ...
Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...