...
Реєструйся

Ознайомлення з документами, що стосуються трудових відносин


У період дії воєнного стану сторони трудового договору можуть домовитися про альтернативні способи створення, пересилання і зберігання наказів (розпоряджень) роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, який обрано за згодою між роботодавцем та працівником.

Тобто ознайомлення працівників з наказами (розпорядженнями), повідомленнями про наступне вивільнення або іншими документами щодо прав та обов’язків допускається в узгоджений спосіб з використанням засобів електронно-комунікаційних мереж.

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»
Формат навчання: дистанційний. Максимально гнучкий графік.

Керівники повинні  турбуватися про це, затвердивши відповідні положення про організацію документообігу та повідомивши про це працівників у будь-який зручний спосіб.

Також повідомляємо, що роботодавець має ознайомити працівника з колективним договором до прийняття на роботу і повідомляти працівників у разі внесення змін до нього.

Варто пам’ятати про прописані законодавчо положення по запобіганню дискримінації працівників – незаконна відмова в прийнятті на роботу є грубим порушенням законодавства про працю. Роботодавець на вимогу претендента на вакансію зобов’язаний письмово повідомити про причину відмови.

Вимоги до оголошення про вакансію та законні підстави для відмови у прийнятті на роботу: актуальні запитання — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Добірка матеріалів «Особова картка й особова справа: інструкція до застосування»

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...