...
Реєструйся

Павло Розенко: Є всі підстави говорити про те, що середня зарплата в доларовому еквіваленті досягне рівня докризового періоду вже в цьому році


Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що розмір середньої заробітної плати в доларовому еквіваленті досягне рівня докризового періоду вже у 2019 році.

«Я думаю, що реально в 2019 році, зберігаючи такі темпи росту економіки, розмір середньої зарплати в доларовому еквіваленті досягне докризового рівня вже в цьому році», — сказав він в ефірі одного з телеканалів.

Павло Розенко нагадав, що Світовий банк і МВФ свого часу прогнозували відновлення розміру зарплат в доларовому еквіваленті лише в 2021 році. «Світовий банк і МВФ говорили про те, що внаслідок військових дій Україна втратила частину економічного потенціалу і відновлення розміру зарплат в доларовому еквіваленті можливе лише в 2021 році. Сьогодні ми вже значно оптимістичніше налаштовані і є всі підстави говорити, що не у 2021 році, а вже у 2019 ми будемо мати середню зарплату на рівні докризового періоду», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«Я вважаю, що це успіх чинної влади і усіх, хто працював в Уряді у 2014 році, коли були прийняті дуже важкі рішення про замороження соціальних стандартів, але це був єдиний варіант тоді, щоб вберегти країну від дефолту. Сьогодні ж ми робимо все для того, щоб зростання соціальних стандартів і заробітних плат відбувалося швидшими темпами, ніж зростання інфляції», — сказав Павло Розенко.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...