...
Реєструйся

Підприємство виплачує стипендію: особливості оподаткування


За загальним правилом, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включають суму стипендії (включаючи суму її індексації), яку виплачують учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту. Проте за умов, що така сума є не вищою за визначену в абзаці першому підпункту 169.4.1 Податкового кодексу України, що у 2024 році становить 4240,00 грн на місяць (розмір місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 01 січня звітного року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн).

Раніше писали: Звіт про заробітну плату: погодження довідки-розрахунку на виплату зарплати

Сума стипендії, яку виплачують учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту за рахунок коштів юрособи відповідно до угоди, укладеної між навчальним закладом та юрособою, не підлягає оподаткуванню ПДФО у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу (у 2024 році — 4240,00 грн), а суму перевищення оподатковують ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Читайте також: Підтвердження витрат на придбання електронних квитків для відрядження працівника

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Передплата

Матеріали до теми


Звіт про заробітну плату: погодження довідки-розрахунку на виплату зарплати
ЗАПИТАННЯ Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?   ВІДПОВІДЬ ...