...
Реєструйся

Підвищено зарплату фахівців із кібербезпеки та кіберзахисту


Кабмін у постанові від 21.02.2018 р. № 336 встановив, що працівникам (крім держслужбовців) ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки та інших розвідувальних органів, Держспецзв’язку, які забезпечують кібербезпеку і кіберзахист, виплачуватиметься надбавка за особливий характерроботи в розмірі до 50 % посадового окладу.

У свою чергу, військовослужбовцям вказаних держорганів, які займають посади в сфері кібербезпеки і кіберзахисту, будуть щомісяця виплачувати винагороду в розмірі до 100 %посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років. Таке нововведення передбачене постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 337.

Граничні розміри, порядок та умови призначення зазначених стимулюючих виплат визначить Міноборони, МВС, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Адміністрація Держспецзв’язку.

Видатки, пов’язані з виконанням цих постанов, здійснюються в межах асигнувань на зарплату (асигнувань на грошове забезпечення), передбачених відповідним розпорядникам бюджетних коштів.

Постанови № 336 та № 337 набрали чинності 11.05.2018 р. (опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр» від 11.05.2018 р. № 88), тому саме з цієї дати слід їх застосовувати.

Така пізня дата набуття чинності цими постановами, у порівнянні з датою їх прийняття (21.02.2018 р.) пояснюється тим, що напередодні (09.05.2018 р.) вступив в силу Закон України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» від 05.10.2017 р. № 2163-VIII. Саме цей Закон визначаєправові та організаційні засади забезпечення захисту національних інтересів України в кіберпросторі, основні цілі, напрями та принципи держполітики у сфері кібербезпеки, повноваження держорганів, підприємств, установ, організацій, осіб і громадян у цій сфері, основні принципи координації їх діяльності щодо забезпечення кібербезпеки.

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...