...
Реєструйся

Пільговий кредит на житло для медичних працівників: які умови


Кабінет Міністрів України затвердив умови програми «Доступна іпотека», яку ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Докладніше із цими умовами ви можете ознайомитися тут.

Програма почне діяти з 1 жовтня 2022 року, забезпечувати її буде державна компанія «Укрфінжитло». Отримати пільговий кредит під 3 % на 20 років із початковим внеском 20 % вартості нерухомості зможуть медичні працівники, військові, вчителі, науковці тощо.

Початковий внесок і частину тіла кредиту коштом бюджетних програм зможуть також компенсувати роботодавці (розмір компенсації залежатиме від років вислуги).

Медичні працівники-кандидати на участь у програмі мають бути повнолітніми громадянами України, молодшими за 70 років, бути платоспроможними й мати змогу здійснювати платежі з погашення та обслуговування кредиту. Житлова нерухомість, що перебуває в їхній власності, не має перевищувати 52,5 м2 і додаткові 21 м2 — на кожного члена сім’ї. Водночас нерухомість, розташовану в районі проведення воєнних дій або на території, яка перебуває в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), враховувати не будуть.

За програмою «Доступна іпотека» можна буде придбати житло, розташоване на території України, загальною площею до 52,5 м2 + 21 м2 на кожного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, житло не має бути старшим за 10 років, а його вартість не повинна перевищувати оціночну.

Житло, що береться в іпотеку, обов’язково буде застраховане від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оціночну вартість.

Заявку на участь у програмі можна буде подати через портал «Дія».

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Курс «Зміни законодавства: оптимізація трудових відносин»

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...
15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...