...
Реєструйся

Поновлення працівника на роботі із виплатою середнього заробітку за час вимушеного прогулу: рішення суду


У березні 2021 року жителька Рашівки розповіла про те, що її доньку, третьокласницю Рашівської школи, цькували техпрацівники за те, що вона скористалися вже помитим туалетом. Коли справа набула розголосу, прибиральниць звільнили. Проте згодом одна із них звернулася до суду.

Керуючись статтями 259,268 Цивільного процесуального кодексу України (далі — ЦПК), суд вирішив задовольнити позов і поновити позивачку на посаді прибиральника службових приміщень в Рашівському закладі загальної середньої освіти.

Додатково, із Рашівської школи стягли на користь позивачки середній заробіток за час вимушеного прогулу із 23 березня 2021 року по 13 вересня 2021 року в сумі 37 тисяч 76 гривень 83 копійки.

Суд лишив без розгляду  позовні вимоги у частині стягнення з Рашівського ЗЗСО на користь позивачки заборгованості із заробітної плати в сумі 5694,63 грн.

Рішення в частині поновлення позивачки на посаді прибиральника службових приміщень в Рашівському ЗЗСО та в частині стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми стягнення за один місяць підлягає до негайного виконання.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Полтавського апеляційного суду через суд першої інстанції протягом 30-ти  днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Джерело: за матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...