...
Реєструйся

Порядок отримання одноразової грошової допомоги членами сімей загиблих військовослужбовців змінено: пояснення Міноборони


Наказом Міноборони від 25 січня 2023 року № 45 затверджено зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців ЗСУ.

Порядок отримання одноразової грошової допомоги членами сімей загиблих військовослужбовців змінено. Про це повідомляє медійний майданчик Сил оборони та безпеки України Military Media Center та надає пояснення:

«Наказом Міноборони від 25 січня 2023 року № 45 затверджено зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі загибелі (смерті) військовослужбовців ЗСУ.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Зміни стосуються оформлення документів для призначення та виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої пунктом 2 постанови Кабміну від 28 лютого 2022 року № 168. Тобто йдеться про ОГД у розмірі 15 000 000 гривень. Ця допомога розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 161 Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», крім громадян російської федерації або республіки білорусь та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, які засуджені за державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору.

Право на ОГД можна реалізувати з дня загибелі (смерті) військовослужбовця, тобто дати, вказаної у свідоцтві про смерть. У разі відмови однієї або кількох осіб, які мають право на отримання ОГД, від її отримання, або якщо зазначені особи протягом трьох років не реалізували своє право, їхні частки розподіляються між іншими одержувачами.

Для отримання ОГД необхідно особисто або через законного представника подати заяву до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки незалежно від місця реєстрації заявника.

Курс «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»
Початок навчання: березень 2023

Відтепер призначена сума ОГД у Міноборони, військовій частині А0515, Державній спеціальній службі транспорту МОУ та підпорядкованих їм військових частинах виплачується поетапно: на першому етапі — 1/5 від призначеної суми ОГД; залишок невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) — щомісячно, частками впродовж 40 наступних місяців».

militarymediacenter

Читайте також

Джерело: Судово-юридична газета


Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку

  • Формат (розмір): 210×297 мм
  • Обсяг: 60 с.

Зручний друкований журнал. Оскільки його заповнюють за результатами перевірки рукописним текстом, графи журналу розташовані таким чином, щоб до них було зручно змістовно заносити результати проведеної перевірки (звіряння), недоліки, висновки та пропозиції, рішення керівника, відмітки про усунення виявлених недоліків.
Замовити

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...