...
Реєструйся

Повідомлення про виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності


Пенсійний фонд зайнявся повідомленням про виплату коштів застрахованим особам Та протрималося повідомлення на порталі ПФУ недовго. І ось друга спроба.

Чи все вдалося у ПФУ з другої спроби? Не зовсім. Станом на 30 жовтня 2023 року траплялися випадки некоректного відображення дати виплати в сформованому повідомленні. На гарячій лінії ПФУ запевняють, що вже знають про цю помилку й оперативно виправлять.

А поки що розбираємося, де те повідомлення знайти та як сформувати й подати.

Щоб сформувати повідомлення, заходимо в особистий кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ (portal.pfu.gov.ua).

Читайте також: Як внести зміни в особисті дані на вебпорталі ПФУ

Крок 1. На головній сторінці на панелі зліва обираємо розділ «Заяви-розрахунки». Визначаємо параметри пошуку заяв-розрахунків. Натискаємо «Пошук»..

Крок 2. Із запропонованого списку обираємо Заяву-розрахунок зі статусом «Оплачено». Натискаємо піктограму з оком (переглянути).

Крок 3. У вікні з заявою-розрахунком, що спливе, спускаємося вниз та натискаємо «Створити повідомлення».

Починаємо працювати з запропонованим списком листків непрацездатності. За рядком з листком непрацездатності, за яким проведені виплати, натискаємо піктограму з олівцем.

У вікні, що спливе, зазначаємо дату виплати та виплачену суму за рахунок Фонду. Після чого натискаємо «Продовжити».

Знову потрапляємо до списку листків непрацездатності й обираємо наступний листок непрацездатності, за яким проведена виплата та який буде включено до повідомлення про виплату коштів. Тобто в одне повідомлення можна включити листки непрацездатності з однієї заяви-розрахунку.

Крок 4. Після того як всі листки непрацездатності, за якими проведено виплату коштів працівникам, з однієї заяви-розрахунку оброблено, натискаємо «Сформувати повідомлення».

Читайте також: Чи потрібно пенсіонеру повідомляти ПФУ про працевлаштування

Крок 5. Перевіряємо сформоване повідомлення про виплату коштів. Ще раз звертаємо вашу увагу на дати виплати в сформованому повідомленні. Якщо у вас формується повідомлення з помилкою в даті, рекомендуємо зачекати з поданням повідомлення до її усунення.

Крок 6. Якщо інформація в повідомленні про виплату коштів відповідає дійсності, натискаємо «Підписати та відправити до ПФУ».

Лілія Ушакова, експерт з питань оплати праці журналу «Податки & бухоблік»

Читайте також: Чим користуватися при обчисленні середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах: роз’яснення ПФУ

Джерело: БУХГАЛТЕР БЮДЖЕТНОЇ УСТАНОВИ

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...