...
Реєструйся

Президент назвав три етапи підвищення мінімальної зарплати


Президент України Володимир Зеленський, як інформує його сайт, наголошує, що збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, яке передбачене законопроектом № 3963, — це перший етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення.

«Впевнений, що депутати проголосують законопроект, поданий від Президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п’яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень», — розповів Глава держави.

За словами Президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

Президент звернувся до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, та закликав народних депутатів підтримати законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Нагадаємо, що Президент України подав на розгляд до ВРУ законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн з 1 вересня поточного року.

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...