...
Реєструйся

Про гарантії цивільним особам, що отримали інвалідність внаслідок вибухових речовин у період війни


Цивільна особа, яка постраждала під час повномасштабної війни від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння, отримавши інвалідність, має право на встановлення двох причин інвалідності і вибирає одну із них:

  • «Особа з інвалідністю внаслідок війни» (встановлюється на підставі висновку міжвідомчої комісії, яка працює при Мінветеранів)

або

  • «Постраждалий внаслідок дії вибухонебезпечних предметів» (встановлюється МСЕК на підставі витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінального провадження стосовно факту одержання постраждалою особою поранення чи інших ушкоджень здоров’я від вибухонебезпечних предметів).

ВІЙСЬКОВА КАДРОВА КАВА. Особи з інвалідністю мають додаткову відпустку? — роз’яснення від експерта проєктів «КАДРОВИК.UA»

Перелік вибухонебезпечних предметів визначено статтею 1 Закону України від 6 грудня 2018 року № 2642-VIII «Про протимінну діяльність в Україні» (далі — Закон № 2642).

Відповідно до статті 10 Закону № 2642, допомога постраждалим особам передбачає надання медичної, психологічної, професійної та соціальної допомоги з метою зменшення наслідків ушкоджень, спричинених вибухонебезпечними предметами.

Законом № 2642 також передбачається виплата постраждалим особам одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та щорічної допомоги на оздоровлення, призначення і виплати якої затверджені постановою КМУ від 29 вересня 2021 року № 1020.

КАДРОВА ЗАДАЧА. Задача про роботу понаднормово особи з інвалідністю — роз’яснення від експерта проєктів «КАДРОВИК.UA»

Вас може зацікавити:

Джерело: МОЗ

Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск №3′ 2022

Матеріали до теми


Наказом Мінреінтеграції змінено Перелік територій бойових дій або тимчасово окупованих рф
Мінреінтеграції своїм наказом «Про затвердження Змін до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» ...
Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...