...
Реєструйся

Серед абітурієнтів збільшився попит на технічні спеціальності


За останні 10 років збільшився майже вдвічі обсяг держзамовлення на технічні спеціальності. Цільовою аудиторією цього замовлення є випускники старшої школи.

Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання виїзного розширеного Комітету Верховної Ради України з питань науки і освітиза участі ректорів технічних університетів України, що відбулося 6 червня 2018 року, на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

У абсолютних цифрах замовлення на технічні спеціальності падає, але якщо подивитися у розрізі демографії, обсяг держзамовлення на технічні спеціальності по відношенню до випуску учнів старшої школи зріс майже вдвічі за останні 10 років – з 8,5% у 2007 році до 16,3% у 2018 році», – пояснила міністр.

За її словами найкращою ілюстрацією стану справ у технічній освіті є прийом випускників шкіл.

Також було вказано, що порівняно з 2007 роком кількість випускників шкіл скоротилася більш ніж вдвічі – із 467 тисяч до 203 тисяч.

Сьогодні ринок праці, за низкою технічних спеціальностей, має значну потребу у кадрах. Більш того, на технічних спеціальностях бакалаврів навчається більше ніж магістрів. І причиною цього є дві важливі тенденції – від’їзд молоді, що навчається на технічних спеціальностях, за кордон та затребуваність таких кадрів навіть на рівні бакалавра.

Міністр вважає рецептом від масового відтоку кадрів за кордон збільшення фінансування з боку держави задля технічного оснащення вишів, проведення досліджень та інше.

Джерело: pon.org.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...