...
Реєструйся

Суд поновив військового-контрактника на роботі


Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області погодилася поновити на роботі військового, який проходить службу за контрактом на сході України. Про це повідомляє прес-служба суду. 

Суд першої інстанції визнав наказ про звільнення працівника незаконним і стягнув з роботодавця на користь позивача більше 30 тисяч гривень середнього заробітку та 5 тисяч моральної шкоди.

Рішення міськрайонного суду оскаржувало товариство, у якому контрактник працював водієм.  В апеляційній скарзі, зокрема, зазначалося, що суд не врахував, що на момент укладання контракту з позивачем мобілізації й особливого стану не було, а воєнний час в країні не оголошували.

«За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток», – пояснив головуючий суддя Андрій Зайцев.

Тож колегія суддів апеляційну скаргу підприємства залишила без задоволення. Сьогодні постанова набрала законної сили, але її можна оскаржити у Верховному Суді.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи повернуть мобілізованим працівникам виплату середнього заробітку: Суд перевірить на конституційність законодавчі приписи щодо трудових гарантій
Другий сенат 20 березня на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розпочав розгляд справи за конституційною скаргою Юрія ...