...
Реєструйся

Що робити працівнику, якщо йому заборгували заробітну плату?


Заробітна плата — це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу статтею 94 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП). Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається Конституцією України статтею 43. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Заробітна плата згідно зі статтею 115 КЗпП виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Тоді, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше, ніж за три дні до початку відпустки. 

При звільненні працівника відповідно до статті 116 КЗпП виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, проводиться в день звільнення. Згідно із частиною 1 статті 117 КЗпП в разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівнику сум, при відсутності спору про їхній розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівнику його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

У випадку невиплати заробітної плати працівник має право звернутись до роботодавця з письмовою вимогою щодо виплати заробітної плати та компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари й тарифи на послуги. У разі відмови провести сплату та компенсації, працівник має право звернутися до територіального органу Держпраці для проведення інспекційного відвідування суб’єкта господарювання, за невиплати заробітної плати. При відмові виплатити заробітну плату або інші виплати, працівнику слід звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованої заробітної плати та відшкодування завданої її невиплатою шкоди.

Відповідачем за такими позовами має бути підприємство, установа чи організація, а не керівник. Строку позовної давності звернення до суду про стягнення працівником невиплаченої заробітної плати не існує.

При зверненні до суду позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях.

Відповідно до чинного законодавства за порушення законодавства про оплату праці винні особи та суб’єкти господарської діяльності можуть притягатися до дисциплінарної, фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності.
 

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...