...
Реєструйся

Щодо перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб


У Держпраці в Кіровоградській області надійшло запитання, про створення комісії з перевірки знань з питань охорони праці місцевими органами виконавчої влади.

Відповідно до п. 5.3 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці 26 січня 2005 року № 15, посадові особи проходять навчання з питань охорони праці в навчальних центрах або галузевих навчальних центрах.

Крім того, перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб, які пройшли навчання в галузевих навчальних центрах проводиться комісією, створеною наказом вищого органу. Очолює комісію керівник або заступник керівника цього органу, до службових обов’язків яких входить організація роботи з охорони праці, або керівник служби охорони праці цього органу.

 

До складу комісії входять представники відповідних профспілок і можуть залучатися представники органів державного управління охороною праці, а також штатні викладачі галузевого навчального центру, де проводилося навчання (за згодою).

Перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб, які пройшли навчання в навчальних центрах, проводиться комісією відповідного територіального органу Держпраці за участю представників інших органів державного управління охороною праці або комісією, створеною місцевим органом виконавчої влади за участю відповідних профспілок.

 

Джерело: dsp.gov.ua

 

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...