...
Реєструйся

Щодо встановлення надбавки за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам


Відповідно до частини четвертої статті 61 Закону України «Про освіту» від 5 вересня 2017 року № 2145-VIII педагогічним і науково-педагогічним працівникам встановлюються щомісячні надбавки за вислугу років у розмірах: понад три роки — 10 відсотків; понад 10 років — 20 відсотків; понад 20 років — 30 відсотків посадового окладу.

Порядок виплати надбавки за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 року № 78 (далі — Порядок).

Читайте також: Тетяна Жакун «Як обчислюється стаж роботи в органах місцевого самоврядування для виплати надбавки за вислугу років?» «КАДРОВИК.UA» № 8, 2020, с. 61.
Передплатити видання
Читати у Живому Журналі «КАДРОВИК.UA» вже зараз

Дія зазначеного Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком педагогічних та науково-педагогічних посад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 року № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

Пунктом 6 Порядку визначено, що основним документом для визначення стажу педагогічної роботи є трудова книжка та інші документи, що відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи.

Згідно із пунктом 7 Порядку зміна розміру надбавки за вислугу років провадиться з місяця, що настає за місяцем, коли виникло таке право, якщо документи, необхідні для своєчасного і правильного обчислення стажу, знаходяться в навчальному закладі чи установі освіти, або з дня подання таких документів працівником.

Згідно із інформацією, викладеною у <…> зверненні, якщо педагогічного працівника прийнято на роботу 01.05.2017 і на момент прийняття він не мав педагогічного стажу, то право на надбавку за вислугу років у розмірі 10 відсотків посадового окладу у нього з’явиться у травні 2020 року. Водночас відповідно до пункту 7 Порядку ця надбавка буде встановлена з наступного місяця, тобто з 01.06.2020, якщо документи, необхідні для своєчасного і правильного обчислення стажу, знаходяться в навчальному закладі чи установі освіти.

Лист Міносвіти від 8 квітня 2020 року № 1/11-2677
 

 

 

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...