...
Реєструйся

Що робити директорові, якщо його викликали на допит?


Допит є однією зі слідчих (розшукових) дій у кримінальному процесі. Фактично він посідає провідну роль серед інших слідчих (розшукових) дій, адже жодне досудове розслідування не обходиться без допиту.

Під час розслідування кримінальних правопорушень у сфері економіки це не виняток. У таких випадках досить частою є ситуація, коли директора певного підприємства викликають на допит.

Розглянемо основні моменти, на які варто звернути увагу в разі, якщо директора підприємства викликали на допит.

1. Коли вам прийшла повістка про виклик на допит, варто з’ясувати, у межах саме якого кримінального провадження. Номер кримінального провадження має бути зазначений у повістці. Якщо ви не знаєте суть справи, необхідно з’ясувати, у чому суть кримінального правопорушення в цьому кримінальному провадженні й чого воно стосується.

2. Впевніться, у якому статусі вас викликають на допит: свідка, потерпілого чи підозрюваного. Це має неабияке значення, адже від цього залежатиме обсяг ваших прав й обов’язків. Також це визначатиме подальшу стратегію вашої поведінки.

Особа має право знати свій процесуальний статус у разі виклику на допит, що має бути зазначений у повістці.

Найімовірніше, вас викличуть на допит у статусі свідка. За Кримінальним процесуальним кодексом України (далі — КПК) свідок зобов’язаний надавати показання. Окрім того, він підлягає кримінальній відповідальності за надання свідомо неправдивих свідчень. Тож, у такому разі відмовитися від надання показань не вийде. За єдиним винятком особа може відмовитися давати показання з приводу тих обставин, щодо яких є пряма заборона в законі (таємниця сповіді, лікарська таємниця, професійна таємниця захисника, таємниця нарадчої кімнати тощо), а також проти себе, близьких родичів і членів своєї сім’ї (те саме стосується і потерпілого). Про всі ці права й обов’язки особі мають роз’яснити перед проведенням допиту.

Електронна версія журналу КАДРОВИК.UA

У разі, якщо вас викликають у статусі потерпілого (і таке трапляється), то лише мають попередити про кримінальну відповідальність за надання свідомо неправдивих свідчень.

У разі, якщо вас викликали як підозрюваного, ви набуваєте «імунітету» та маєте право відмовитися від надавання показань будь-коли. У будь-якому разі слідчий має зупинити допит після заяви підозрюваного про відмову відповідати на запитання.

Виходячи з пунктів 1 та 2, намагайтеся спрогнозувати, які саме запитання вам може поставити слідчий під час проведення допиту й чого вони можуть стосуватися.

3. Під час проведення допиту давайте вичерпну відповідь у межах поставленого запитання, щоб їм не можна було надавати подвійного тлумачення. Якщо для вичерпної відповіді можна відповісти так або ні, радимо вам відповісти саме таким чином.

4. Варто зазначити, що під час допиту слідчий може використовувати технічні засоби. Проте вас мають повідомити про таке застосування перед проведенням допиту.

5. Ну й найголовніше — не хвилюйтеся занадто багато. З одного боку, хвилювання є цілком нормальною реакцією людської психіки на зовнішні фактори чи певні події в майбутньому. Проте при хвилюванні в людини знижується здатність контролювати свій стан і свої дії. Це може бути використано проти вас і призвести до несприятливих наслідків у майбутньому. Тож не дайте вашому страху взяти над вами гору.

Замовляйте унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» «Особливий працівник-директор. Спецвипуск №2′ 2021».

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...
Кейс для кадровика. Повідомлення про масове вивільнення працівників
Якщо на підприємстві планується масове вивільнення працівників у зв’язку зі скороченням їхньої чисельності, не пізніше ніж за 2 місяці до ...