...
Реєструйся

Що вважається дитячою працею та експлуатацією дітей?


Діти є найуразливішими, які не здатні усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим незаконним діям.

Дитяча праця – оплачувана і неоплачувана робота та діяльність (в тому числі послуги), що в психологічному, фізичному, соціальному або моральному планах пов’язані з небезпекою чи заподіянням шкоди дитині. Дитяча праця — це праця, яка є шкідливою та небезпечною для дітей і є забороненою міжнародним і національним законодавством.

Видання і послуги від проєкту «КАДРОВИК.UA» за вигідною ціною

Експлуатація дітей включає: залучення дитини в протиправну або злочинну діяльність (в тому числі в торгівлю чи виробництво наркотиків та жебракування); використання дітей у збройних конфліктах; роботу, яка за своїм характером чи умовами праці може нанести шкоду здоров’ю чи безпеці дітей відповідно з визначенням національного законодавства; найм або залучення до роботи дитини, яка не досягла відповідного мінімального віку для прийому на таку роботу, інші форми експлуатації і незаконне усиновлення.

Джерело: Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


Програми професійній адаптації ветеранів з подальшим працевлаштуванням: Уряд ухвалив нову постанову
У вівторок, 9 липня, Кабінет Міністр України ухвалив важливу постанову, необхідну для забезпечення професійної адаптації ветеранів і ветеранок війни, членів ...
Стартує онлайн-програма підвищення кваліфікації та перекваліфікації для українців
Онлайн-програма підвищення кваліфікації та перекваліфікації для українців із можливістю подальшого працевлаштування розпочне роботу завдяки Happy Monday разом з міжнародною платформою ...