...
Реєструйся

Стаж «шкідливої» роботи за новими позиціями Списків № 1 та № 2


Із 20 серпня 2019 року діють зміни до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах. Їх внесла постанова КМУ від 14 серпня 2019 року № 708 (далі — Постанова № 708).

Зокрема, розділ III «Чорна металургія» та підрозділу 6 «Загальні професії» списків № 1 і № 2 доповнено позицією «Працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

У Держпраці пояснили, кого стосуються ці зміни.

Якщо позиціями Списків № 1 і № 2 передбачені працівники, зайняті в певному виробництві без зазначення найменування професій (посад), як в цьому випадку такі позиції поширюють на всіх працівників незалежно від найменування їх професій (посад), які, відповідно до їхніх посадових обов’язків, здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у відповідних виробництвах.

До стажу роботи працівників, професії (посади) яких включено до Списків № 1 і № 2 згідно з Постановою № 708, і які продовжують працювати за цими професіями (посадами) після 20 серпня 2019 року (незалежно від дати прийняття їх на відповідну роботу), зараховують весь період їх роботи за відповідними професіями (посадами) за умови підтвердження відповідного права за результатами атестації робочих місць за умовами праці.

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...