...
Реєструйся

Урядова лінія для людей з інвалідністю: сприяння дотриманню прав людей


2 грудня Міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та Радою Європи.

«Я пишаюсь тим, що з наступного тижня запрацює call центр для людей з інвалідністю, де можна буде залишити звернення та отримати консультацію», — сказала Юлія Соколовська.

Гаряча лінія 1539 покликана сприяти дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізовується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України. Заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку послуг Людмила Рабчинська додала, що вони також працюють над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримати соціальні послуги телефоном.

«Наша мета також зробити надання найпопулярніших соціальних послуг, зокрема, з Пенсійним фондом України, можливим через телефон. Така практика існує у Новій Зеландії та Австралії. Ми розуміємо, що комунікація з державою не завжди приємна і хочемо зробити її максимально простою, телефоном, через методи розпізнавання голосу чи телефонний пароль», — сказала Людмила Рабчинська.

Довідково. 2 грудня Міністерство соціальної політики України спільно з Радою Європи вперше організувало Форум до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Відкритий простір». Форум об’єднав понад 200 учасників, зокрема, людей з інвалідністю, з вадами зору та слуху, та два десятки спікерів, серед яких — міжнародні експерти Ради Європи, представники профільних міністерств, громадських організацій та наукових установ.

Матеріали до теми


Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...
Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...