...
Реєструйся

У новому законопроєкті про мобілізацію відстрочку надаватимуть не за інвалідністю, а за хворобою


Народна депутатка Олена Мошенець розповіла в ефірі телемарафону «Єдині новини», що у новому законопроєкті про мобілізацію, що зараз готується у Раді, величезна увага була приділена призову людей з інвалідністю.

«Як на мене, були дуже суттєві зрушення, тому що останній варіант законопроєкту, про який я чула, передбачає не групи інвалідності, а визначені конкретні захворювання, які дадуть можливість або мати відстрочку від мобілізації, або не бути мобілізованими. Це стосується не лише самих військовозобов’язаних, а й членів їх сімей. Там так само мають бути визначені моменти, пов’язані з цим», — зазначила вона.

Замовляйте добірку«Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання»

Нардеп підкреслила, що це дуже важливо, тому що третя група інвалідності, стосовно якої говорили, це різні захворювання: «Є такі, з якими дійсно можна виконувати певні обов’язки, а є такі, з якими в жодному разі не можна. Туберкульоз, про який багато говорилося. Ми розуміємо, що якщо людина з таким захворюванням потрапляє до іншої групи людей — це потенційний ризик для всіх. Кожен, хто захищає Україну, незалежно, чи це тил, чи більш передові лінії, там не має створюватись проблем через те, що людина має ті чи інші захворювання, які потребують постійного лікування. І це буде враховано, над цим працює профільне міністерство».

Джерело: LIGA ZAKON

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Аграрії звернулися до Уряду з проханням продовжити бронювання працівників на три місяці
Українська зернова асоціація просить уряд продовжити чинні бронювання військовозобов’язаних на три місяці, поки адаптують нормативні акти відповідно до нового закону про ...
Комітет з питань прав людини рекомендував Верховній Раді прийняти за основу два законопроєкти
02 травня 2024 року у форматі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ...